Lupasin tuossa pari päivää sitten irkissä #silium -kanavalla, että räpsäisen näytille pari kuvaa siilikarsinastamme. Tässä ne nyt viimein ovat! Pari juttua selvittämään kuvia. Meillä on olohuoneessa tapetit, joita Tritonilla oli tapana silloin raapia ja repiä kun se aitaukseen suljettiin. Kuvassa näkyvät tummemmat ja matalammat puulevyt oli alunperin tarkoitettu oviaukkojen eteen siiliesteiksi, mutta ne oli pakko uhrata seiniä suojelemaan. Olkkarin lattiassa on meillä laminaatti, joka tunnetusti on aika arka kosteudelle ja aiheutti siten eepeen asumista mietittäessä suuren ongelman. Vaikka siili rakas perheenjäsen onkin, ei sen takia silti kannata lattiaa tieten tahtoen pilata. Päädyin sitten laittamaan koko aitauksen alueelle muovimaton laminaattia suojaamaan, ja hyvin on toiminut. Vapaana ollessaan Triton kyllä pissii ja paatsoilee vähän sinne tänne, mutta en ole siitä vielä huomannut peruuttamatonta vahinkoa syntyvän. Pitäisi kyllä päivittäin siivota jäljet jos lattiaa tosissaan haluaisi suojella, mutta en ole toistaiseksi ihan siihen venynyt. Katsotaan miten käy...

Tässä siis yleiskuva aitauksesta, Triton tapansa mukaan tarkistamassa ruokakuppien tilannetta (ja tyhjiähän ne taas ovat, valitettavasti).
156061.jpg


Ja tässä kerrostalo-kaappi, joka siis sijaitsee aitauksen nurkassa. Sen suojissa hyrrää juoksupyörä, ja ratkaisu on erittäin mukava hajujen kannalta, koska pyörässä ne isoimmat kakkaliiskat aamuisin ovat. Ylimmällä hyllyllä asuu matofarmi ja alimmasta kerroksesta löytyy varusteita ja kuivaruokia. Oikeassa laidassa seinän ja kaapin välissä on Tritonin aarrekätkö ja piilopaikka, siellä säilytellään mm. kanankauloja jos niitä ei kerralla jakseta syödä.
156060.jpg